4.08.2022

Nakliyat Sigortası Nedir?

Günümüz ticaretinde lojistik hizmetlerinin hayati bir rolü bulunur. Ulusal ve uluslararası taşımacılık işlemlerinde her gün binlerce çeşit yük farklı hedef noktalara doğru taşınır. Yük ve kargoların teslim alınmasından alıcıya ulaştırılmasına kadar olan süreçte herhangi bir olumsuz durumla karşılaşması hem mal sahibini hem de nakliye şirketini ciddi maddi sorumluluklar altında bırakabilir. Yük ve kargonun yüklenmesi veya taşınması süreçlerinde zarar görmesi mümkündür. Denizyolu taşımacılığı veya havayolu taşımacılığı süreçlerinde yük ve kargoların güvence altına alınması hem mal sahibini hem de taşıyıcı firmayı mali kayıptan koruyabilir.Çeşitli sebeplerle eşyaların zarara görmesi veya kaybolması hem nakliye firmasını hem de mal sahibini ciddi mali sorumluluklar altına sokabilir. Bu gibi olumsuz durumlara karşı güvence olmak adına nakliyat sigortası yaptırmak gerekir. Sadece taşıyıcı kaynaklı hatalar değil, doğal afetler gibi sebeplerle de ortaya çıkabilecek olumsuzlukların karşılanması için nakliyat sigortası kullanılır.

Nakliyat Sigortası Türleri

Nakliyat sigortası taşınacak yüke ve taşımacılık yöntemine göre değişiklik gösterir. Hem taşıyıcı firmayı hem de mal sahibini güvence altına alan nakliyat sigortası türleri bulunur. Nakliyat sigortası türleri emtia nakliyat sigortası, navlun sigortası, tekne ve yat sigortası ve kıymet nakliyatı sigortası olmak üzere 4 başlıkta incelenir.Denizyolu, karayolu, havayolu ve demiryolu kullanılarak gerçekleştirilen taşımacılık işlemlerinde, nakliyatı gerçekleştiren araçtan, yük ve kargolara kadar bütün değerlerin güvence altına alınması emtia sigortası sayesinde sağlanabilir.Taşınan yük ve kargoların taşıyıcı şirketin ihmali sebebiyle zarara uğraması sonucunda sorumluluğun taşıma firması tarafından üstlenmesini sağlayan sigorta türü navlun sigorta olarak adlandırılır. Sigorta kapsamında zarar direkt ücretin ödenmesi veya hizmet karşılığında giderilebilir.Yat ve tekne taşıma işlemlerinde herhangi bir olumsuzluk sebebiyle ortaya çıkan zararın karşılanması için tekne ve yat sigortası yapılır. Bu sigorta türünde tekne ve yatların doğal afetler ve çeşitli kazalara karşı maddi olarak korunması sağlanır.

Batı Lojistik Hizmetleri

Özellikle denizyolu taşımacılığı ve havayolu taşımacılığı günümüz lojistik hizmetlerinde önemli bir pay sahibidir. Batı bireysel ihtiyaç ve taleplere uygun çözümler üreterek en kaliteli taşımacılık hizmetlerini en uygun fiyatlarla sağlar. Kapıdan kapıya ve kapsamlı şekilde yüklerin taşınması için deneyimli ekibi ve dünya çapında iş birlikleri sayesinde hizmet sağlayan Batı, havayolu taşımacılığıyla bütün büyük havalimanlarına uygun fiyatlarla ulaşabilir.

Son Gönderiler