4.08.2022

Uluslararası Lojistik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Lojistik hizmetlerinin dünya ticareti için çok büyük önemi bulunur. Uluslararası yük ve kargo taşımacılık işlemlerinin planlanması, denetlenmesi ve yönetim süreçlerinin tamamına uluslararası lojistik ismi verilir. Uluslararası yük ve kargo taşımacılığı yapmak için denizyolu, havayolu, demiryolu ve karayolu taşımacılığı tercih edilebilir.Uluslararası taşımacılık yaparken, yurt içi işlemlerinden farklı süreçlerle karşılaşılır. Anlaşmalar ve kurallar dahilinde dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunur. Yüklerin ebatları, ağırlığı ve türüne göre ihtiyaçlar çeşitlenir. Hangi yöntemle ve ne şekillerde çalışılacağının profesyoneller tarafından belirlenmesi faydalı olabilir.

Lojistik Firması Tercihi Yapılmalıdır

Taşımacılık işlemlerinde kargonun hedefe ulaşma süresi, gönderim kalitesi ve ücret gibi konular, doğrudan lojistik firmasıyla bağlantılıdır. Deneyim gerektiren lojistik işlemlerini gerçekleştirirken uygun fiyatlarla çalışan deneyimli şirketlerle anlaşılmalıdır. Örneğin proje kargo taşımacılığı dahilinde gemi kiralama gibi geleneksel yöntemlerin dışında hizmetler de sağlanabilir.

Taşımacılık Ücreti Tespit Edilmelidir

Kargonun taşınma ücreti birkaç farklı değere bağlı olarak belirlenir. Kargoların gönderim fiyatları yükün ebatları ve ağırlığı, gönderileceği ülke, gönderim yapılan ülke ve yükün türüne göre değişiklik gösterebilir.

Uluslararası Kargo Kısıtlamaları Öğrenilmelidir

Çeşitli ürünler bazı ülkelerde kısıtlamalara ve denetlemelere maruz kalabilir. Yasal sorumluluklar dahilinde, ürünlerin gümrükte takılması çeşitli olumsuzluklara yol açabilir. Hedef ülkedeki kural ve uygulamaları önceden öğrenmek, gecikme ve el konulma gibi durumların önüne geçer. Aynı zamanda çeşitli ürünlerdeki vergilendirmeler de ülkelere göre değişiklik gösterebilir.

Paketleme Süreci Önemlidir

Kargonun hedefine en düzgün şekilde iletilebilmesi için doğru şekilde paketlenmesi gerekir. Taşınacağı yöntemlere ve mesafeye göre paketleme sürecine ekstra özen gösterilmesi gerekebilir. Uzun mesafede hasar görmeyecek ve dayanıklı paketleme yapmak, kargonun güvenli bir şekilde hedefe ulaşmasında faydalı olur.

Gönderiler Sigortalatılmalıdır

Teslimat sürecinin herhangi bir safhasında kargonun zarar görmesi veya kaybolması her zaman ihtimal dahilindedir. Bu tarz bir sebeple ortaya çıkabilecek olumsuzluğa karşı güvence sahibi olmak için kargonun sigortalanması gerekir.

Batı Lojistik Hizmetleri

Batı, dünyanın herhangi bir yerine, herhangi türde bir kargonun güvenle taşınmasını sağlar. Birbirinden farklı ihtiyaçları bulunan her bir taşımacılık işlemine özel çözümler üreten Batı, ebatları veya ağırlıkları dolayısıyla geleneksel yöntemlerle taşınamayan yükleri de güvenle taşır. Batı, proje kargo ağlarındaki üyeliği ve uluslararası iş birlikleri sayesinde en kaliteli lojistik hizmetlerini sağlar. Batı, parsiyel taşımacılıktan gemi kiralama hizmetlerine kadar geniş bir alanda lojistik hizmetleri sağlar.

Son Gönderiler